Wat verandert er per januari 2015 voor ons als burger?

privacy

Wat verandert er per januari 2015 voor ons als burger? Bestanden gaan gedeeld worden. Wat  doet dat met onze privacy?

Gemeenten taken veranderen

De taken van de gemeenten veranderen per januari 2015. Er komt een integrale aanpak onder het motto: “één gezin, één plan, één regisseur”. Om die rol goed in te kunnen vullen, krijgt de gemeente toegang tot veel medische en gevoelige persoonsgegevens van onder andere zorgverzekeraars, belastingdienst, uitkeringsinstanties en de zorgverleners. Ook worden gegevens verzameld over de huisgenoten van de hulpbehoevende. Het kan dan gaan om gegevens over uitkeringen, schuldhulpverlening, reclassering of diagnose-informatie van het UWV. Er is veel discussie of het bij elkaar brengen van zoveel gegevens van zoveel verschillende aspecten van een persoon wel in overeenstemming is met de wet.

Vertrouwen

Burgers moeten er echter op kunnen vertrouwen dat er zorgvuldig wordt omgegaan met persoonsgegevens wanneer zij bepaalde zorg of dienstverlening ontvangen en dat dit binnen de kaders van de wet gebeurt.

De gemeenten zijn zich aan het voorbereiden op de komende ontwikkelingen en of dat dan ook per 1 januari is al allemaal geregeld is?

Bron: privacybarometer

Bron uitgelichte afbeelding: picozone.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

^