Wat is mediawijsheid met betrekking tot rechten kind?

OnOrof-weekvandemediawijsheid

OnOrOf.net vindt dit een zeer belangrijk onderwerp en is daarom groot voorstander van de Week van de Mediawijsheid!

De Week van de Mediawijsheid wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd van 21 tot en met 28 november en dit jaar staan de rechten van het kind centraal.

Kinderen van nu groeien op met internet, tablets en smartphones en zijn steeds jonger, vaker en langer online. Hierdoor is het hoog tijd na te denken over welke kaders opvoeders, docenten, overheid, industrie en mediamakers nodig hebben om kinderen optimaal en in veiligheid te kunnen laten bewegen en ontwikkelen in een samenleving vol media.

Het Kinderrechtenverdrag bestaat dit jaar 25 jaar en zou deze kaders kunnen bieden. Tijdens de Week van de Mediawijsheid zal worden gesproken over de rechten, plichten en mogelijkheden van kinderen op het gebied van media, mediawijsheid, mediaopvoeding en kinderrechten. Samen met experts en de kinderen zullen oplossingen en antwoorden geformuleerd worden en deze zullen worden aangeboden aan beleidsmakers op dit gebied.

Met als uiteindelijk resultaat een verdere verdieping van het Kinderrechtenverdrag, passende bij de huidige mediasamenleving!

Bron: http://www.weekvandemediawijsheid.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

^