Serieuze problemen met open SSL

OnOrOf-HeartbeadBug

Serieuze problemen met open SSL

Het is u vast niet ontgaan nu zelfs de Nederlandse politie u waarschuwt voor het gebruik van Microsoft Internet Explorer. Wat Neelie Kroes een paar jaren terug niet lukte om de heerschappij van Microsoft op het Internet te breken, lijkt nu te gebeuren. Microsoft zit duidelijk in het verdomhoekje nu de overheid het gebruik van Google Chroom, Firefox en Safari aanraden. Ondertussen woekert een ander probleem vrolijk door. Serieuze problemen met open SSL die onder naam “heartbleed” in de pers zijn gekomen, vormen niet alleen een probleem voor Microsoft maar ook voor Google. Hierdoor is niet alleen Internet Explorer kwetsbaar maar ook miljoenen apparaten (Smartphones en Tablets) die het besturingssysteem Android gebruiken.

Heartbleed lek

Zover bekend zijn meer dan 150 miljoen apps geïnstalleerd inclusief het heartbleed lek. Nu heeft Google het iets handiger aangepakt dan Microsoft door met voorkennis van dit probleem alvast aan oplossingen te werken. Neemt niet weg dat veel van de oudere versies van Android nog steeds kwetsbaar zijn. Apple gebruikers blijven in dit geval gevrijwaard omdat ze geen open SSL gebruiken. Blijft de rol van de overheid toch wat dubieus waarom er in het ene geval harder wordt gewaarschuwd dan in het andere. Tenslotte is het aandeel mobielbankieren bijna net zo groot of zelfs groter dan het Internetbankieren.

Afscheid nemen ‘vintage-pc’

Naast het lid worden van OnOrOf.net kunt in alle gevallen de adviezen van onze overheid opvolgen. Update al uw software naar de laatste versie die leverancier te bieden heeft. Dus niet alleen de antivirus software. Ach en wat Windows XP betreft geldt hetzelfde als voor uw auto. Na 14 jaar trouwe dienst mag er voor dagelijks gebruik wel iets nieuws komen wat veiliger en efficiënter is. Kunt u geen afscheid nemen van uw “vintage”-pc? Houd hem en gebruik deze losgekoppeld van het Internet om op druiligere zondagochtenden zo nu en dan te genieten van de nostalgische traagheid.

Bron uitgelichte afbeelding: via www.digitaltrends.com

Auteur gastblog: de heer Fred Stortelers

Website: FSMConsultants.nl | LinkedIn: Fred Stortelers | Twitter: @FSMConsultants
Eigenaar: FSM Consultants BV specializes in the setup, execution and trouble shooting for major IT/ICT projects as well as building professional organizations. Key elements are technologies driving innovation and business.
Quote: Life isn’t about finding yourself. Life is about creating yourself. – George Bernard Shaw

OnOrOf_FredStortelers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

^