Ondersteuning voor mensen met onvoldoende digitale vaardigheid!

digitale vaardigheid

Vorige maand is het Digitaal Hulpplein gelanceerd.

Burgers die onvoldoende digitaal vaardig zijn kunnen terecht op het Digitaal Hulpplein via www.digitaalhulpplein.nl, maar ook telefonisch via 0800 – 023 4444.

Het Digitaal Hulpplein  biedt een ingang voor mensen die over onvoldoende digitale vaardigheden beschikken. Het helpt hen bijvoorbeeld om zelfstandig gebruik te maken van elektronische dienstverlening van gemeenten, UWV en Belastingdienst. Het Digitaal Hulpplein is niet alleen online te bereiken, maar ook telefonisch (t. 0800 – 023 4444) en via het landelijk netwerk van doorverwijzers dat bestaat uit medewerkers van onder andere bibliotheken en UWV.

Internet, niet meer weg te denken uit ons dagelijks bestaan!

internet niet meer weg te denkenTechnologische ontwikkelingen spelen een steeds belangrijkere rol in het dagelijkse leven. Vanuit OnOrOf.net willen wij u graag meenemen in de ontwikkelingen die er plaatsvinden rond het gebruik van Internet. Het belang van het Internet valt niet te onderschatten. In 25 jaar tijd is het geëvolueerd van een communicatiemiddel voor enkele wetenschappers tot een onlosmakelijk bestanddeel van het dagelijks leven. Er is geen enkel teken dat die evolutie nu stopt! Bijvoorbeeld het aanvragen van een visum voor Turkije kan alleen nog maar digitaal. Een ander voorbeeld, zoals al in eerder bericht op deze site aangegeven, verplaatst zich ook het contact met de overheid van het fysieke loket naar het online loket.

 

Doe de digitale vaardigheid test op http://www.digitaalhulpplein.nl/

Bronnen: http://www.digitaalhulpplein.nl/ en www.ecp.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

^