Nederland ook een Minister van Digitale Zaken?

minister van digitale zaken

Neelie Kroes verlaat na 10 jaar Brussel, Nederland ook een Minister van Digitale Zaken?

Na tien jaar zit verlaat eurocommissaris Neelie Kroes Brussel. Wat gaat ze missen, en welke gouden tip kan zij nieuwe eurocommissaris Frans Timmermans nog meegeven?

Digitale Agenda

Kroes is als eurocommissaris verantwoordelijk geweest voor de digitale agenda en is tevens vicevoorzitter van de Europese Commissie. Na een voor het continent belangrijk jaar met daarin de Europese verkiezingen neemt ze nu bijna afscheid van Europa.

Codeweek 2014

Kroes reist deze week nog stad en land af voor de Codeweek 2014, waarbij jongeren leren programmeren. Waarom is dit zo belangrijk? En maakt Kroes zich zorgen over het afnemende vertrouwen in Europa?

Nederland moet weer koploper worden in de digitale wereld. De eerste stap die daarvoor genomen moet worden is een goed werkende digitale overheid. Aan Nationaal Commissaris Digitale Overheid Bas Eenhoorn de taak om hiervoor te zorgen. Wat zijn de knelpunten en wat zijn de voordelen voor de Nederlandse burger? En; moet Nederland een ministerie van Digitale Zaken krijgen?

Hoe belangrijk is de digitale portefeuille en de Digitale Agenda voor ons als Internet gebruikers? Zo belangrijk, dat er in Nederland ook een Minister van Digitale Zaken moet komen?

Bronnen: Radio 1 terugluisteren & Radio 1 artikel

Bron uitgelichte afbeelding: Wikimedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

^