Hoe kunnen we ons beschermen tegen malafide webwinkels?

meldpunt-internetoplichting

Belangrijk is het om te weten, dat er een Landelijk Meldpunt Internetoplichting is. Meld het, als u de dupe bent geworden van oplichting via het Internet. Hoe meer dit bekend is, hoe meer er aan gedaan kan worden om er voor te zorgen, dat de malafide webwinkels worden gesloten. En dat het ook minder interessant wordt voor de malafide webwinkels. Dit jaar zijn er reeds 160 webwinkels gesloten naar aanleiding van klachten van gedupeerde klanten wegens oplichterij en het aantal loopt snel op.

Toename valse webshops

Woordvoerder Dolores Booij van het Landelijk Meldpunt Internetoplichting: “wij merken dat het aantal valse webshops toeneemt. Hierbij wordt ingespeeld op vraag naar producten, met name elektronica, die net op de markt komen of beperkt verkrijgbaar zijn. Deze producten worden vaak net iets goedkoper aangeboden dan in de echte webshops en klanten wordt gevraagd geld rechtstreeks over te maken naar een rekeningnummer of er wordt misbruik gemaakt van de betaalmethode Ideal”.

Samenwerking Politie

Recent is er een amenwerking aangekondigd tussen politie, het Openbaar Ministerie en de Nederlandse banken. Wanneer bij de politie meldingen van fraude binnenkomen, stuurt het Landelijk Meldpunt Internetoplichting daarover een bericht aan de betreffende bank, die vervolgens de betreffende rekening kan blokkeren.

Er wordt dus daadwerkelijk iets gedaan, uw hulp is daarbij noodzakelijk. Geen melding, geen actie.

Bron: nu.nl

Bron uitgelichte afbeelding:

 
automatiseringgids

Hoe kunnen we ons beschermen tegen malafide webwinkels?

Hoe kunnen we ons beschermen tegen malafide webwinkels?
  1. Ton Sommen zegt:

    Op deze site heb ik sildalis erectiepillen besteld voor € 36,- ik kreeg in plaats daarvoor andere pillen ,silagra 100 , die kosten € 20,-minder ,Ik kan mailen wat ik wil , ik heb gevraagd om de bestelling goed te maken door cobra pillen te sturen, maar ze doen niks , ik voel me opgelicht , wat moet ik doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

^