Goed nieuws: WhatsApp gaat berichten voortaan standaard versleuteld versturen

7d85b2588c5a2edc31666bacfa1f46f4-1416333376

Ook WhatsApp is nu bezig met de ontwikkeling, dat berichten versleuteld verstuurd kunnen gaan worden. Nog voordat jij als gebruiker je bericht stuurt, wordt dit al versleuteld. Ze zijn dan onleesbaar voor mensen, die ze zouden willen onderscheppen. En in tegenstelling tot berichten van, zeg, Facebook Chat of Gmail, kan WhatsApp zelf ze ook niet ontsleutelen. Ook niet als daarom verzocht wordt door de politie. Een stap in de goede richting. Met deze ontwikkeling lijkt het voor moederbedrijf Facebook onmogelijk te worden om in de toekomst ooit de inhoud van WhatsApp berichten te gebruiken om advertenties op gebruikers te richten.

Via Andoid-app

De functie wordt in eerste instantie via de Android-app geïntroduceerd en zal automatisch worden aangezet. De versleuteling zit al ingebouwd in de meest recente versie van WhatsApp voor Android. Daar werkt de encryptie bij één-op-één-gesprekken. Groepsgesprekken en mediaberichten zijn nog niet versleuteld. WhatsApp kan dus zelf nooit de inhoud van berichten zien. Gebruikers die elkaar versleuteld berichten sturen wisselen onderling encryptiesleutels uit, waarna alleen zij nog toegang hebben tot onderlinge berichten. Wereldwijd heeft WhasApp ruim 600 miljoen maandelijks actieve gebruikers. Ongeveer negen van de tien Nederlandse smartphonegebruikers zeggen te WhatsAppen. Wanneer de versleuteling komt voor andere smartphones is nog niet bekend.

Bron: nu.nl

Bron uitgelichte afbeelding: spitsnieuws 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

^