Belang van het regelmatig aanpassen van uw wachtwoord

3170874142_f419c77c62_z

Zo gek waren ze helemaal niet, die Romeinen!
Elke dag bij zonsopgang koos elke divisie van het leger een nieuw wachtwoord, dat per kleitablet werd verspreid en
dat soldaten moesten gebruiken om zich te identificeren bij het tegenkomen van de wacht – vandaar de term ‘wachtwoord’.
Erg hightech was het niet, maar tweeduizend jaar later hebben we het slechter voor elkaar: wie verandert er immers elke dag zijn wachtwoord?

Sterke wachtwoorden

33% gebruikt 1 wachtwoord voor alles en 123456 is het meest gebruikte wachtwoord! Om te voorkomen dat uw gegevens in kwade handen vallen, is het belangrijk sterke wachtwoorden te gebruiken én overal een ander wachtwoord.
Op de site van Wachtwoord Bewust leest u alles over het kiezen van wachtwoorden, hoe deze te beveiligen en ondersteunende wachtwoordhulpen.

Wachtwoord Bewust is een initiatief van Tweakers en het Openbaar Ministerie, Veilig Internetten en wordt veilig gehost door True.
Het project heeft geen winstoogmerk en is belangeloos opgezet in een poging Nederlandse internetters meer bewust te maken van het gevaar van zwakke wachtwoorden en handvatten te bieden om het verbeteren.

Bron: wachtwoordbewust

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

^