Aanvinkvakje voor algemene voorwaarden verplicht?

vink

Een aanvinkvakje voor algemene voorwaarden is niet verplicht. In Nederland vereist de wet nergens een apart akkoord op algemene voorwaarden; online dus ook niet. De enige eis is dat de partij die de voorwaarden hanteert, duidelijk aangeeft dát hij algemene voorwaarden hanteert.

Nederlandse Wet

Voor elektronische overeenkomsten, zoals bij een koop via een webwinkel of een bestelling per e-mail, kent de wet een bijzondere manier om de wederpartij van de algemene voorwaarden in kennis te stellen.

De algemene voorwaarden moeten dan voor of bij het sluiten van de overeenkomst langs elektronische weg ter beschikking worden gesteld op een zodanige wijze dat de wederpartij de voorwaarden kan opslaan zodat deze toegankelijk zijn voor eventuele latere kennisneming. Een link naar een pdf-document met de algemene voorwaarden is dus niet voldoende.

PDf

Dus de voorwaarden moeten zodanig worden aangeboden dat men deze eenvoudig kan opslaan voor latere kennisneming. Voorwaarden in popups, scrolvensters of andere onhandige omgevingen voor snel opslaan zijn niet rechtsgeldig aangeboden.

Bron: http://blog.iusmentis.com/2013/09/12/is-een-aanvinkvakje-voor-algemene-voorwaarden-verplicht/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

^